PROPERA RE-URBANITZACIÓ 
DEL CARRER ALBERES

        En el darrer Consell de Barri, el mes de juny, el Conseller del Districte ens va informar que durant el darrer trimestre de l’any s’iniciaria unes obres de millora del carrer Alberes, entre el carrer Queralt i la ctra. de Vallvidrera a Tibidabo.

       Després d’aquest anunci la presidenta i la tresorera de l’Associació de Veïns van fer una reunió amb el Gerent del Districte de Sarrià Sant Gervasi on es va presentar l’avantprojecte de reforma del carrer Alberes de Vallvidrera, i on es va comprovar que aquest anava en la línia de l’objectiu de l’associació de veïns: de convertir el carrer Alberes en un carrer agradable i segur pels vianants on es doni prioritat als vianants.

       Retard en les comunicacions del projecte des de l'Ajuntament

      En aquesta reunió també es va acordar que l’Ajuntament informaria l’Associació de Veïns quan el projecte s’anés a aprovar per tal que poguéssim informar els veïns i que aquests poguessin dir la seva.

      Tot i les reiterades sol.licituts d’informació, l’Ajuntament va informar l’AVV només una setmana abans de que finalitzés el termini per presentar al·legacions, per tant, sense temps de poder informar els veïns i veïnes del barri. 

      Lamentem molt no haver tingut temps de presentar el projecte als veïns per a les vostres aportacions però no obstant això, sí que hem pogut analitzar el projecte i presentar al·legacions.

       
       Els punts bàsics que planteja aquest projecte són:


      1.L’arranjament i ampliació de les voreres. 


Es re-pavimentaran totes les voreres, i a partir de la intersecció d’Alberes amb el carrer Algarves (on és la residència de gent gran Edelweiss), fins a la intersecció amb el carrer Parc de la Budellera, les voreres tindran una amplada de 2 metres a cada costat. 
Per això el projecte preveu l’eliminació de les places d’aparcament que actualment hi ha en aquell tram.

2.El soterrament de les línies elèctriques.

3.Passos de vianants / reductors de velocitat

La millora en la seguretat amb la col·locació de 5 passos de vianants elevats, el que farà reduir la velocitat del trànsit. Així mateix, des de la plaça del funicular fins ben passada la corba, es preveu la col·locació d’un passamans a la vorera esquerra de pujada, separant la carretera de la vorera.

4.La col·locació de nou enllumenat amb LEDs.



       La parada del bus 111 a Vallvidrera Superior

       Des de l’Associació de Veïns estem il·lusionats amb el projecte aprovat inicialment i la propera reforma malgrat que el projecte té una deficiència molt greu. No recull el trasllat de la parada de l’autobús 111 davant de l’estació del Funicular de Vallvidrera. Aquesta és una reivindicació molt coneguda per l’Ajuntament i que en reunions anteriors amb el districte ens havien assegurat que estaria contemplat en el projecte i en la reforma del carrer Alberes.

       En aquest sentit, hem presentat escrit d’al·legacions exigint que el projecte reculli la modificació de la ubicació de la parada del bus 111, de pujada, a la Plaça Pep Ventura. Com ja sabeu la parada a la plaça necessita un ajust mínim i suposarà que les persones puguin esperar en un lloc més agradable, que es pugui caminar sense impediments per la vorera del costat de l’estació del funicular i que l’autobús pugui parar sense parar el trànsit de vehicles.

        Limitació de la velocitat

        Així mateix també s’ha sol·licitat que, en baixada, es posi una senyalització electrònica indicant la velocitat real de circulació -que els números apareguin en vermell si es circula a una velocitat superior a la permesa- per generar més atenció al conductor; que a efectes de la il·luminació es tingui en compte l’àmbit on estem i per tant, que la  il·luminació sigui tènue i d’alçada adequada, per evitar un excés de contaminació lumínica.

       Esperem que les nostres al·legacions siguin ateses i que la re-urbanització del carrer Alberes es faci donant resposta a les necessitats dels veïns de Vallvidrera.

       Seguirem informant!











Comentaris

Entrades populars